Din trygghet är viktigt för oss

Oavsett om du är elev, vårdnadshavare eller medarbetare vill vi på Safirskolan att du ska känna dig trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Safirskolan respekterar din integritet och kommer att skydda alla uppgifter om dig som vi behandlar. Alla uppgifter behandlas i enlighet med gällande lagar och dataskydd.

Dataskyddsförordningen, ofta kallad GDPR, är en ny lag som trädde i kraft den 25 maj 2018. Den är EU-gemensam och ersätter den nu gällande personuppgiftslagen (PUL). Syftet med den nya lagen är att skydda varje enskild EU-medborgares integritet och stärka individens rättigheter vid behandling av personuppgifter. Den nya lagen påverkar våra medarbetare, elever, vårdnadshavare och leverantörer. Ett intensivt arbete med att ställa om och förbereda organisationen pågår därför sedan länge.